Polityka prywatności i regulamin

Administrator danych osobowych

Zakres i cel przetwarzania danych

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie jest dobrowolne, ale ich niepodanie uniemożliwi Administratorowi świadczenia wyżej wymienionych usług. Dane osobowe, które poda i na których przetwarzanie zgodę wyrazi Użytkownik , są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, jakim obejmie dana zgoda. Dane będą przetwarzane z zachowaniem wszelkich wymogów bezpieczeństwa, które określono w Ustawie o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r.oraz w wydanych na jej podstawie przepisach wykonawczych.

Dostęp do danych osobowych

Użytkownika ma prawo swobodnego dostępu (wglądu) do swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania, a także prawo żądania zaprzestania ich przetwarzania i ich usunięcia z bazy danych, co należy zgłosić do Administratora drogą elektroniczną.

Otrzymywanie informacji handlowej

Żadna informacja handlowa nie będzie wysłana Użytkownikowi bez jego uprzedniej zgody. Jako zgodę rozumie się kliknięcie w link potwierdzający w wiadomości e-mail, który zostanie automatycznie wysłana po wypełnienie odpowiednich formularzy w Portalu (tzw. zasada double opt-in). Rezygnacja z otrzymywania informacji handlowych następuje poprzez kliknięcie w link rezygnacyjny, który znajduje się w każdym Newsletterze. Administrator zapewnia, że bez zgody Użytkownika nie otrzyma on żadnej informacji handlowej zgodnie z Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 roku (Dz. U. Nr 144, poz. 1204).

Dane zbierane automatycznie i pliki cookies

Niektóre obszary Portalu mogą wykorzystywać pliki cookies (ciasteczka), czyli małe pliki tekstowe, które są wysyłane przez Portal i przechowywane na komputerze Użytkownika w celu umożliwienia:

  • utrzymania sesji Użytkownika podczas składania zamówienia,
  • tworzenia statystyk oglądalności Portalu.

Jeśli Użytkownik pragnie zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies może wykorzystać stosowne opcje przeglądarki internetowej, z której korzysta. Jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie ze wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe.

Obok plików cookies Portal może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której Użytkownik wszedł na Portal.

Portal korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych. Google Analytics używa cookies w celu umożliwienia Portalowi przeanalizowania sposobu, w jaki Użytkownicy z niego korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z Portalu przez Użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z Portalu przez Użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Korzystając z Portalu Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Sposób wykorzystywania danych Użytkownika

Wszystkie informacje i dane podane przez Użytkownika nigdy nie zostaną przekazane firmom zewnętrznym bez wcześniejszej zgody Użytkownika oprócz wymienionych dalej wyjątków. W sytuacji naruszenia Regulaminu zamieszczonego na stronie Administratora, złamania prawa, lub gdy zaistnieje taka konieczność określona przepisem prawnym, Administrator możemy udostępnić dane Użytkownika organom wymiaru sprawiedliwości. Może je także udostępnić w wypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych.

Przechowywanie danych

Wszystkie dane są przechowywane na serwerach należących do home.pl spółka jawna. Firma ta jest jedynie dostawcą infrastruktury technicznej i nie są jej przekazywane żadne dane Użytkowników.

Odsyłacze do innych stron internetowych

Administrator nie odpowiada za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli lub administratorów serwisów, do których kierują odsyłacze/linki zamieszczane w Portalu.

Zmiana polityki prywatności

Administrator zastrzega sobie prawo aktualizacji i zmiany polityki prywatności poprzez publikację nowej treści, która będzie obowiązywała w nowym brzmieniu od dnia jej umieszczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *